OSFMount Sanal Disk Oluşturma Programı (Portable)

Tarih: Pazartesi, Mart 10, 2014 | Yildirim Yilmaz | E-mail Olarak Gönder |
Sanal Sürücü Oluşturma

OsfMount, PassMark OSForensics firması tarafından üretilmiş sanal disk oluşturma konusunda baya başarılı bir program, cidden uzun zamandır kullanıyorum açıkçası gayet memnunum.

 OsfMount x32 bit                          OsfMount x64 bit                         OsfMount Portable

Kullanımı;

Kullanımı da gerçekten çok basit programı açtığınızda karşınıza gelecek ekranda "Mount New" tuşuna tıklayın, sonra da açmak istediğiniz ISO, BIN, NRG gibi imajınızı "Image File" bölümünden gösterin, artık dosyanızı sanal sürücüde açtınız bundan sonra gidip çatı çutur dosyanızla çalışabilirsiniz.


Neyse lafı çok uzattım artık yazılımı anlatalım;

OsfMount Portable, yerel disk üzerinde ki "ISO, BIN, NRG" gibi imajlarınızı Windows ortamında sürücü harfi atayarak, dosyalarınızı açmanıza izin verir. PassMark OSForensics ile açtığınız imajı için atadığı harfi, sonradan kontrol edebilirsiniz. Varsayılan olarak, yüklenmiş olan imaj dosyasını sadece okur, varsayılan olarak yazma özelliği açılışta aktif değildir, bu yüzden orjinal imaj dosyanız yaptığınız işlemler de değiştirilmez ve dosyanız bozulmaz.

Ayrıca OsfMount, RAM Disk oluşturmayı destekler, temel olarak oluşan sanal disk RAM içine yüklenir. Bu yazılımın genel olarak hard disk kullanımının üstündeki hızlarda yararı vardır. Aslında yüksek hızlı disk erişimleri gerektiren uygulamalarla birlikte çok kullanışlıdır, örneğin veri tabanı uygulamaları, oyunlar ve tarayıcılar gibi. En önemli özelliği ise güvenliktir, disk içeriği fiziksel hard disk'te depolanmadığı için, sistem kapalıyken disk içeriği kalıcı olmaz yani disk kullanımda değildir.

Hangisinin erişim hızı daha önemli ve kullanışlıdır; sık sık kullanılan belirli bir CD'mi yoksa .ISO formatında ki CD imajlarını açmayı destekleyen OsfMount mu ?

Desteklenen Dosya Uzantıları;


Minimum Sistem Gereksinimleri;

* Windows XP, Vista & Win 7
* Windows Server 2000, 2003, 2008
* 32bit and 64bit desteği
* RAM: 1 GB, Yüksek boyutlu imajları açarken daha fazla RAM'e ihtiyaç olabilir.
* Disk Alanı: kurulum için gerekli olan 1 MB boş disk alanı
* Tamamen ücretsizdir.

Bu yazılımın kurulan versiyonunu da paylaştım fakat esas olarak Portable versiyonunu kullanmak aslında daha avantajlı; sürekli birilerinin bu tarz sanal sürücü programı yüklü olmayan bilgisayarına, USB ile ISO, BIN, NRG uzantılı dosyaları aktarıp sonra da bunları açmak için elli saat ağır çalışan Daemon Tools gibi programları kurmak zorunda kalıyorsanız, hızlı bir biçimde dosyalarla çalışmak istiyorsanız bu program cidden bu iş için birebir.

Şahsen USB ile tüm bilgisayarlara format atma işleminde en çok yaşadığım problemdi, USB ile format at, sonra açıldıktan sonra Driver Pack Solution'un iso'sunu açmak için elli saat Daemon Tools falan kur bilmem ne falan da filan da baya bir uzatıyor işi.

Şu an bulunduğum durum ise aynen şu; aynı USB içinde işletim sistemi kurulumları, Driver Pack Solution ve OsfMount Portable, sistemi kurduktan sonra yaptığım ilk iş OsfMount Portable'ı çalıştır ve direk dosyayı USB içinden kullanmaya başla. Siz şimdi bu kadar uzatacak ne var demeyin bu gibi durumlar da cidden bu anlattığım sistem çok işe yarıyor. Aynı USB içinde birçok araç kullanmayı öğrenmek için MultiBoot Hazırlama kategorisinde istediklerinizi bulabilirsiniz.

Not: Yazılımın anlatımı  kendi sitesinden çeviridir.

İyi günlerde kullanın, esenle kalın...